Röszti pirított laskagombával
Röszti pirított laskagombával
Hozzávalók:
- 1 kg ChefGomba laskagomba
- 160 g pancetta vagy bacon
- 30 g vaj
- 1 fej hagyma
- 1 kg burgonya
- 1 tojás
- 100 g parmezán
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük és kinyomkodjuk.
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, rátesszük a reszelt burgonyát, sózzuk, borsozzuk és összepároljuk. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a tojást és a pirított bacon kockákat vagy pancettát és kivajazott hőálló tálba tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal és 40-45 perc alatt készre sütjük.
A laskagombát folyó víz alatt leöblítjük és csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és olajon lepirítjuk.
A frissen elkészült rösztiből kockákat vágunk, mellétesszük a pirított gombát és megszórjuk a lepirított bacon kockákkal.