Röszti pirított laskagombával

Roszti piritott vegyes gombaval

Röszti pirított laskagombával

Hozzávalók:

  • 1 kg ChefGomba laskagomba
  • 160 g pancetta vagy bacon
  • 30 g vaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 kg burgonya
  • 1 tojás
  • 100 g parmezán
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük és kinyomkodjuk.

Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, rátesszük a reszelt burgonyát, sózzuk, borsozzuk és összepároljuk. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a tojást és a pirított bacon kockákat vagy pancettát és kivajazott hőálló tálba tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal és 40-45 perc alatt készre sütjük.

A laskagombát folyó víz alatt leöblítjük és csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és olajon lepirítjuk.

A frissen elkészült rösztiből kockákat vágunk, mellétesszük a pirított gombát és megszórjuk a lepirított bacon kockákkal.