Sajtkrémes gombás stangli
Sajtkrémes gombás stangli
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba csiperkegomba
- 200 g natúr sajtkrém
- 2 csomag leveles tészta
- 1 tojás sárgája
- köménymag
- reszelt sajt
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A csiperkegombát megmossuk, apró kockákra vágjuk és forró serpenyőben kevés olajon pároljuk. Nem szükséges hozzá plusz folyadékot adni, mert a gomba levet enged és abban párolódik meg. Sózzuk, borsozzuk, majd lepirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan összedolgozzuk a sajtkrémmel.
Az egyik leveles tésztát kihajtogatjuk, óvatosan rákenjük a masszát, majd a tetejére rátesszük a másik adag tésztát. Hosszában ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, megcsavarjuk kétszer-háromszor, majd tojássárgájával megkenjük, megszórjuk ízlés szerint köménymaggal vagy reszelt sajttal és 220 fokos sütőben készre sütjük.
Tipp: a gombás sajtkrémet előző este is elkészíthetjük, így is másnap frissen tudjuk kisütni a stanglikat.