Sajtkrémes gombás stangli

Sajtkremes gombas stangli

Sajtkrémes gombás stangli

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba csiperkegomba
  • 200 g natúr sajtkrém
  • 2 csomag leveles tészta
  • 1 tojás sárgája
  • köménymag
  • reszelt sajt
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A csiperkegombát megmossuk, apró kockákra vágjuk és forró serpenyőben kevés olajon pároljuk. Nem szükséges hozzá plusz folyadékot adni, mert a gomba levet enged és abban párolódik meg. Sózzuk, borsozzuk, majd lepirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan összedolgozzuk a sajtkrémmel.

Az egyik leveles tésztát kihajtogatjuk, óvatosan rákenjük a masszát, majd a tetejére rátesszük a másik adag tésztát. Hosszában ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, megcsavarjuk kétszer-háromszor, majd tojássárgájával megkenjük, megszórjuk ízlés szerint köménymaggal vagy reszelt sajttal és 220 fokos sütőben készre sütjük.

Tipp: a gombás sajtkrémet előző este is elkészíthetjük, így is másnap frissen tudjuk kisütni a stanglikat.