,

Ázsiai egzotikus saláta

Azsiai egzotikus salata

Ázsiai egzotikus saláta

Hozzávalók:

  • 6 ChefGomba ördögszekér laskagomba
  • negyed lilakáposzta
  • 1 mangó
  • 4 sárgarépa
  • olívaolaj, só, bors

A salátaöntethez:

  • 1,5 dl víz
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • szójaszósz
  • rizsecet
  • reszelt gyömbér
  • só, cukor, chilipehely
  • koriander

Elkészítés:
A gombát megmossuk, vízszintesen kettévágjuk, majd hosszában felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk és kevés olajon pároljuk, majd pirítjuk. Kiszedjük és hagyjuk kihűlni.

Közben a zöldségeket és a gyümölcsöt csíkokra vágjuk.

A salátaöntet hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a kihűlt gombát és a többi hozzávalót, majd 20 percre hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Ezután fogyasztjuk.