Sertéskaraj pirított gombás zöldborsóval

Gombas zoldborsos serteskaraj

Sertéskaraj pirított gombás zöldborsóval

Hozzávalók:

  • 500-600 g ChefGomba csiperkegomba
  • 600-700 g sertéskaraj csont nélkül, szeletekre vágva
  • 200 g zöldborsó
  • 1 póréhagyma
  • 2 dl tejszín
  • provence-i fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál mustár
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, fűszerezzük a fűszerkeverékkel.

Egy fedeles serpenyőben kevés olajon a húst átpirítjuk, majd hozzáadjuk a póréhagyma karikákat. Kevés alaplével felöntjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.

Amikor a hús puha, húsokat kivesszük, a póréhagymát tejszínnel és mustárral krémesítjük. Ha nagyon szálasnak találjuk, passzírozzuk át, hogy krémes mártás legyen.

A gombákat megpirítjuk, a borsót megpároljuk.

Tálalásnál a húsra öntjük a mártást, majd megszórjuk pirított gombával és borsóval. Ízlés szerint petrezselymes burgonyával, rizzsel vagy tésztával kínáljuk.