Sertéskaraj pirított gombás zöldborsóval
Sertéskaraj pirított gombás zöldborsóval
Hozzávalók:
- 500-600 g ChefGomba csiperkegomba
- 600-700 g sertéskaraj csont nélkül, szeletekre vágva
- 200 g zöldborsó
- 1 póréhagyma
- 2 dl tejszín
- provence-i fűszerkeverék
- 1 kávéskanál mustár
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, fűszerezzük a fűszerkeverékkel.
Egy fedeles serpenyőben kevés olajon a húst átpirítjuk, majd hozzáadjuk a póréhagyma karikákat. Kevés alaplével felöntjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor a hús puha, húsokat kivesszük, a póréhagymát tejszínnel és mustárral krémesítjük. Ha nagyon szálasnak találjuk, passzírozzuk át, hogy krémes mártás legyen.
A gombákat megpirítjuk, a borsót megpároljuk.
Tálalásnál a húsra öntjük a mártást, majd megszórjuk pirított gombával és borsóval. Ízlés szerint petrezselymes burgonyával, rizzsel vagy tésztával kínáljuk.