Spenottal toltott portobello

Spenótmártással töltött portobello

Hozzávalók:

  • 6 portobello
  • só, bors
  • parmezán

A spenótmártáshoz:

  • 250 g spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 50 ml rizstejszín
  • 150 ml víz

Elkészítés:
A spenótmártáshoz a spenótot kevés vízben megpároljuk, majd leszűrjük. Botturmix-szal pürésítjük, majd hozzáadjuk a lisztből, tejszínből és vízből készült habarást. Hozzányomjuk a fokhagymát és állandó keverés mellett 2-3 perc alatt felfőzzük.

A portobello gombák tönkjét kitörjük, sózzuk és borsozzuk őket.

Beletöltjük a spenótmártást, majd megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük.
Pirítóssal kínáljuk. Remek vegetáriánus vacsora.