Gombas zoldseges csirkemell

Gombás zöldséges csirkemell

Hozzávalók:

  • 300 g szeletelt csiperkegomba
  • 100 g shiitake
  • 1 egész csirkemell
  • 1 kis cukkini
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • rizstejszín
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépa karikákat, tovább pirítjuk, majd a szeletelt gombákat.

Pár percig még együtt pirítjuk, majd zúzott fokhagymával ízesítjük. Sózzuk, borsozzuk, legvégén hozzáadjuk a cukkinit.

Rizstejszínnel krémesítjük és összeforraljuk. Fogyaszthatjuk önmagában is, de párolt rizzsel még laktatóbb.