Sült csirkecombok tejszínes gombaágyon

Sult csirke tejszines gombaagyon

Sült csirkecombok tejszínes gombaágyon

Hozzávalók:

  • 1 kg ChefGomba barna csiperkegomba
  • 1 kg csirkecomb (alsó és felső)
  • 2 dl rizstejszín vagy főzőtejszín
  • zöldfűszer
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A csirkecombokat só-borssal fűszerezzük és kevés olajon egy serpenyőben előpirítjuk. Mikor kérget kapott a külseje, átszedjük egy hőálló tálba tesszük és fedő alatt 180 fokon kb. egy óra alatt készre sütjük.

A serpenyőben visszamaradt pecsenyelébe tesszük az apróra vágott hagymát és fokhagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, negyedelt gombát és aranybarnára pirítjuk. Kiszedjük a gombát, majd a hagymás pecsenyelevet botmixerrel krémesítjük. Visszatesszük a gombát, felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk, legvégén meghintjük zöldfűszerrel.

A csirkecombokat ezen a gombaágyon ízlésesen tálaljuk és főtt rizzsel kínáljuk.