Sült csirkecombok tejszínes gombaágyon
Sült csirkecombok tejszínes gombaágyon
Hozzávalók:
- 1 kg ChefGomba barna csiperkegomba
- 1 kg csirkecomb (alsó és felső)
- 2 dl rizstejszín vagy főzőtejszín
- zöldfűszer
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A csirkecombokat só-borssal fűszerezzük és kevés olajon egy serpenyőben előpirítjuk. Mikor kérget kapott a külseje, átszedjük egy hőálló tálba tesszük és fedő alatt 180 fokon kb. egy óra alatt készre sütjük.
A serpenyőben visszamaradt pecsenyelébe tesszük az apróra vágott hagymát és fokhagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, negyedelt gombát és aranybarnára pirítjuk. Kiszedjük a gombát, majd a hagymás pecsenyelevet botmixerrel krémesítjük. Visszatesszük a gombát, felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk, legvégén meghintjük zöldfűszerrel.
A csirkecombokat ezen a gombaágyon ízlésesen tálaljuk és főtt rizzsel kínáljuk.