Umami húsleves
Umami húsleves
Hozzávalók:
- 500 g csontos marhalábszár
- 1 hagyma
- 1 paprika
- 1 kg leves zöldség
- 3 ChefGomba Portobello gomba
- levestészta
- 300 g ChefGomba csiperkegomba
- snidling
Elkészítés:
A húst hideg vízben feltesszük főni, lassú tűzön. Só, bors, borókabogyó, babérlevél és egy egész hagyma társaságában 4-5 liter vízzel. Az első habot leszedjük, majd gyöngyözve főzzük, amíg a hús háromnegyed részt megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket és az umami íz kedvéért az egész fej portobello gombákat és újabb egy órán át főzzük. Amikor a hús, a zöldség és a gomba megpuhult, kivesszük őket a levesből és a levest átszűrjük.
A levest visszatesszük a tűzhelyre és a vékony szeletekre vágott csiperkegombákat belefőzzük a levesbe. Kifőzzük a levestésztát és a leves mellé tesszük az apróra vágott zöldségekkel és hússal.
Apróra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.