Umami husleves

Umami húsleves

Hozzávalók:

  • 500 g csontos marhalábszár
  • 1 hagyma
  • 1 paprika
  • 1 kg leves zöldség
  • 3 portobello gomba
  • levestészta
  • 300 g csiperkegomba
  • snidling

Elkészítés:
A húst hideg vízben feltesszük főni, lassú tűzön. Só, bors, borókabogyó, babérlevél és egy egész hagyma társaságában 4-5 liter vízzel. Az első habot leszedjük, majd gyöngyözve főzzük, amíg a hús háromnegyed részt megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket és az umami íz kedvéért az egész fej portobello gombákat és újabb egy órán át főzzük. Amikor a hús, a zöldség és a gomba megpuhult, kivesszük őket a levesből és a levest átszűrjük.

A levest visszatesszük a tűzhelyre és a vékony szeletekre vágott csiperkegombákat belefőzzük a levesbe. Kifőzzük a levestésztát és a leves mellé tesszük az apróra vágott zöldségekkel és hússal.

Apróra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.