,

Tojáskrémmel töltött gombafejek tavaszi salátával

Tojaskremmel toltott gombafejek

Tojáskrémmel töltött gombafejek tavaszi salátával

Hozzávalók:

  • 500-600 g ChefGomba fehér csiperkegomba
  • 5 főtt tojás
  • tejföl, mustár ízlés szerint
  • zöldfűszerek (koriander, kapor, tárkony)
  • sáfrány
  • 1 fej friss zöldsaláta vagy fél fej római saláta vagy jégsaláta
  • 1 csomó hónapos retek
  • 1 kis csomag újhagyma
  • 1 citrom leve
  • só, bors, olívaolaj

Elkészítés:
A főtt tojásokat kettévágjuk, a sárgájukat egy tálba tesszük és villával összetörjük. Ízlés szerint adunk hozzá tejfölt, olajat, mustárt, sót, borsot és apróra vágott zöldfűszert. Óvatosan bánjunk a tejföllel, nehogy túl híg legyen a krém. A fehérjéket apróra kockákra vágjuk és óvatosan beleforgatjuk. Az izgalmasabb ízek kedvéért pici sáfrányt is tehetünk bele. Tegyük hűtőszekrénybe és hagyjuk pihenni.

A gombák tönkjét kitörjük és kevés, lobogó vízben 2-3 perc alatt előpároljuk a gombafejeket. Hagyjuk kihűlni őket, tegyük tálba és locsoljuk meg olajjal, majd töltsük meg a tojáskrémmel őket.

A salátához a retket hajszálvékony szeletekre vágjuk, az újhagymát karikákra, a zöldsalátát nagyobb darabokra. Ízesítjük friss citrom levével, sózzuk, összeforgatjuk és mindent frissen fogyasztunk. Minél többféle salátát használunk, annál finomabbak az ízek.

Amennyiben marad egy kis tojáskrémünk, másnap tökéletes a reggeli pirítóson vagy kalácson.