Töltött paradicsom
Gombás darált hússal töltött paradicsom
Hozzávalók:
- 300 g ChefGomba csiperkegomba
- 300 g darált hús
- 4-5 paradicsom
- oregánó
- fokhagyma
- 1 hagyma
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, felső részüket levágjuk (kalap), majd óvatosan kivájjuk őket, a paradicsomhúst félretesszük.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a darált húst és lepirítjuk. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott gombát. Fűszerezzük oregánóval és fokhagymával és összepirítjuk, majd hozzáforgatjuk a kivájt paradicsom apró kockákra vágott belsejét is.
A kész raguval megtöltjük a paradicsomokat, a kalapjukat visszatesszük, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.