Toltott paradicsom

Gombás darált hússal töltött paradicsom

Hozzávalók:

  • 300 g csiperkegomba
  • 300 g darált hús
  • 4-5 paradicsom
  • oregánó
  • fokhagyma
  • 1 hagyma
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, felső részüket levágjuk (kalap), majd óvatosan kivájjuk őket, a paradicsomhúst félretesszük.

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a darált húst és lepirítjuk. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott gombát. Fűszerezzük oregánóval és fokhagymával és összepirítjuk, majd hozzáforgatjuk a kivájt paradicsom apró kockákra vágott belsejét is.

A kész raguval megtöltjük a paradicsomokat, a kalapjukat visszatesszük, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.