Vegan gombafajitas

Vegán gombafajitas

Hozzávalók:

  • 600 g szeletelt laskagomba
  • 2 lilahagyma
  • 2 kaliforniai paprika
  • tortilla lapok
  • 1 csipet cayenne bors (óvatosan, mert nagyon csípős lesz tőle az étel)
  • római kömény
  • fahéj
  • olaj, só, bors

A paradicsomsalátához:

  • 3 paradicsom
  • 1 csomag újhagyma
  • fél citrom leve
  • koriander

Az avokádósalátához:

  • 2 avokádó
  • fél citrom leve
  • koriander

Elkészítés:
A laskagombát kevés olajon lepirítjuk. Mikor elfőtte a levét, hozzáadjuk a csíkokra vágott lilahagymát és paprikát. Fűszerezzük és tovább pirítjuk őket együtt.

A tortillalapok mindkét oldalát meggrillezzük, majd megtöltjük a gombás töltelékkel.

A salátákhoz egy tálban a paradicsomot apró kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk, megszórjuk apróra vágott korianderrel, sózzuk és meglocsoljuk a citrom levével. Másik tálba tesszük az apróra vágott avokádót az apróra vágott korianderrel és szintén meglocsoljuk a citrom levével. Összeforgatjuk őket külön-külön, majd a kész fajitas mellé tálaljuk.

Frissítő, egzotikus ízek! Nagyon gyorsan elkészíthető, könnyű vacsora, amely tökéletes nyári beszélgetésekhez.