Vegan gombafajitas
Vegán gombafajitas
Hozzávalók:
- 600 g ChefGomba szeletelt laskagomba
- 2 lilahagyma
- 2 kaliforniai paprika
- tortilla lapok
- 1 csipet cayenne bors (óvatosan, mert nagyon csípős lesz tőle az étel)
- római kömény
- fahéj
- olaj, só, bors
A paradicsomsalátához:
- 3 paradicsom
- 1 csomag újhagyma
- fél citrom leve
- koriander
- só
Az avokádósalátához:
- 2 avokádó
- fél citrom leve
- koriander
Elkészítés:
A laskagombát kevés olajon lepirítjuk. Mikor elfőtte a levét, hozzáadjuk a csíkokra vágott lilahagymát és paprikát. Fűszerezzük és tovább pirítjuk őket együtt.
A tortillalapok mindkét oldalát meggrillezzük, majd megtöltjük a gombás töltelékkel.
A salátákhoz egy tálban a paradicsomot apró kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk, megszórjuk apróra vágott korianderrel, sózzuk és meglocsoljuk a citrom levével. Másik tálba tesszük az apróra vágott avokádót az apróra vágott korianderrel és szintén meglocsoljuk a citrom levével. Összeforgatjuk őket külön-külön, majd a kész fajitas mellé tálaljuk.
Frissítő, egzotikus ízek! Nagyon gyorsan elkészíthető, könnyű vacsora, amely tökéletes nyári beszélgetésekhez.