Pulykamell sült céklával és mandarinos pirított gombával

Pulykamell mandarinos gombamartassal

Pulykamell sült céklával és mandarinos pirított gombával

Hozzávalók:

  • 1,5 kg pulykamell (2-3 nagyobb darabra vágva)
  • a páchoz: méz, mustár, szárnyas fűszersó, olaj
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g ChefGomba csiperkegomba (kisebb fejű)
  • 1 mandarin leve
  • mustár, méz
  • 4-5 kisebb cékla
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük és beletesszük a pulykamellet és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Egy serpenyőben kevés olajon másnap körbepirítjuk, hogy kérget kapjanak. Áttesszük egy fedeles tepsibe és puhára sütjük.

A serpenyőben visszamaradt szaftba beletesszük az apró kockákra vágott hagymákat még egy kevés olajjal. Megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mandarin levét és egy kevés mézet, esetleg egy kis mustárt. Hozzáadjuk az egész gombafejeket (amennyiben nagyobb kalapú gombát használunk, azokat negyedeljük) és összeforgatjuk.

A céklákat alufóliába csomagoljuk és 180 fokon puhára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk őket és cikkekre vágjuk. Pici sóval, borssal fűszerezzük és pici citromlével megízesítjük, hogy jobban kijöjjön a cékla íze. Így egy egészen új dimenzió tárul fel.