Gombás cukkinis fasírt
Gombás cukkinis fasírt nyers céklasalátával
Hozzávalók:
500-600 g ChefGomba csiperkegomba
1 kisebb cukkini
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
100-150 g zsemlemorzsa
2 kisebb cékla
apróra vágott kapor
olaj, só, bors
Elkészítés:
Kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük a nyers gombát és a cukkinit. Egy szűrőtálba tesszük, lecsepegtetjük és kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy keverőtálba tesszük a gombás-cukkinis masszát és hozzáadjuk a tojást, a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Amennyiben szeretnénk, hogy pikánsabb legyen, chilipaprikával is megbolondíthatjuk.
Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy gyúrható massza legyen belőle. Kis gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, hogy ne essen szét a sütésnél. Felhevített olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük. A nyers céklát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
Salátaöntetet készítünk: citromlevet, olívaolajat, pici sót és apróra vágott kaprot összekeverünk és beleforgatjuk a nyers reszelt céklát. A frissen kisült gombafasírtot ezzel a salátával tálaljuk