,

Vegán zöldséggulyás gombával

Vegan zoldseggulyas gombaval

Vegán zöldséggulyás gombával

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba bébi fehér csiperkegomba
  • 400 g karfiol
  • 500-600 g húsos paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • egy marék zsálya vagy bazsalikom
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon pirítani kezdjük.

A paradicsomokat meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, a paradicsomhúst kockákra vágjuk és a karfiolhoz adjuk. Fűszerezzük zúzott fokhagymával és összeforgatjuk őket.

A bébi gombát folyó víz alatt leöblítjük, egy másik serpenyőben előpirítjuk, majd a paradicsomos karfiolhoz dobjuk. Összepároljuk az egészet, megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel és tálaljuk.

Remek, gyors és egészséges vegán főétel.