Zöldséges raguleves
Zöldséges raguleves
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba csiperkegomba
- 500 g kelbimbó
- 4-5 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 2 zellerszár
- 1 cukkini
- 1 szűzpecsenye
- 3 liter alaplé
- 2 evőkanál liszt
- 1,5 dl rizstejszín
- friss zöldfűszer (tárkony vagy majoranna)
- olaj, só, bors
- tálaláshoz: egy citrom leve
Elkészítés:
Egy kevés olajon a kockára vágott húst megpirítjuk, pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépa, fehérrépa karikákat és a tisztított kelbimbót. Egy kevés alaplével felöntjük és tovább pároljuk. Megszórjuk egy kis zöldfűszerrel és fedő alatt félpuhára pároljuk. Utána hozzáadjuk a negyedelt gombákat és 5-6 perc után a többi zöldséget, a cukkinikarikákat és a feldarabolt zellerszárat. Lisztből és tejszínből habarást készítünk, egy kevés vízzel hígitjuk és ezzel felöntjük. Hozzáadjuk a maradék alaplevet és felforraljuk. 5-6 perc után elzárjuk és ügyeljünk arra, hogy a zöldségeket ne főzzük túl.