Zöldséges raguleves

Zoldseges raguleves

Zöldséges raguleves

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba csiperkegomba
  • 500 g kelbimbó
  • 4-5 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  • 2 zellerszár
  • 1 cukkini
  • 1 szűzpecsenye
  • 3 liter alaplé
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,5 dl rizstejszín
  • friss zöldfűszer (tárkony vagy majoranna)
  • olaj, só, bors
  • tálaláshoz: egy citrom leve

Elkészítés:
Egy kevés olajon a kockára vágott húst megpirítjuk, pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépa, fehérrépa karikákat és a tisztított kelbimbót. Egy kevés alaplével felöntjük és tovább pároljuk. Megszórjuk egy kis zöldfűszerrel és fedő alatt félpuhára pároljuk. Utána hozzáadjuk a negyedelt gombákat és 5-6 perc után a többi zöldséget, a cukkinikarikákat és a feldarabolt zellerszárat. Lisztből és tejszínből habarást készítünk, egy kevés vízzel hígitjuk és ezzel felöntjük. Hozzáadjuk a maradék alaplevet és felforraljuk. 5-6 perc után elzárjuk és ügyeljünk arra, hogy a zöldségeket ne főzzük túl.