Hagymás tejszínes gombaszósz szélesmetélttel
Hagymás tejszínes gombaszósz szélesmetélttel
Hozzávalók:
- 300 g vegyes gomba (barna csiperke, laskagomba, shiitake)
- 1 sárgarépa
- 1 fej lilahagyma
- 1 szál újhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál liszt
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- kevés petrezselyem
- olívaolaj, só, bors
Elkészítés:
A felkockázott lila- és újhagymát és szeletelt sárgarépát felhevített, forró serpenyőben kevés olajon megdinszteljük.
3-4 perc múlva hozzáadjuk a szeletekre vágott gombákat, majd sózzuk, borsozzuk, készre pároljuk.
Tejszínből és a lisztből készült habarással sűrítjük.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és állandó keverés mellett jól kiforraljuk.
Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.