Hagymás tejszínes gombaszósz szélesmetélttel

ChefGomba hagymas tejszines gombas metelt

Hagymás tejszínes gombaszósz szélesmetélttel

Hozzávalók:

  • 300 g vegyes gomba (barna csiperke, laskagomba, shiitake)
  • 1 sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • kevés petrezselyem
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A felkockázott lila- és újhagymát és szeletelt sárgarépát felhevített, forró serpenyőben kevés olajon megdinszteljük.

3-4 perc múlva hozzáadjuk a szeletekre vágott gombákat, majd sózzuk, borsozzuk, készre pároljuk.

Tejszínből és a lisztből készült habarással sűrítjük.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és állandó keverés mellett jól kiforraljuk.

Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.