Csilis gombás bulgur
Csilis gombás bulgur
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba bébi barna csiperkegomba
- 1 egész csirkemell
- 1 hagyma
- csilipor
- pirospaprika
- 200-250 g bulgur
- petrezselyem
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni, majd mikor elfőtte a folyadékot, levesszük a tűzről és fedő alatt készre pároljuk.
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és tovább pirítjuk. Fűszerezzük csilivel és pirospaprikával.
Hozzáadjuk a mosott, egész fej csiperkegombákat és összepirítjuk.
Miután megpirult a gomba is, összeforgatjuk a főtt bulgurral, megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel és friss salátával kínáljuk.
Előző nap is összeállítható, gyors és egészséges vacsora. A csilitől pikáns lesz, ez helyettesítő pirospaprikával is.