Csilis gombás bulgur

Csilis gombas bulgur

Csilis gombás bulgur

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba bébi barna csiperkegomba
  • 1 egész csirkemell
  • 1 hagyma
  • csilipor
  • pirospaprika
  • 200-250 g bulgur
  • petrezselyem
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni, majd mikor elfőtte a folyadékot, levesszük a tűzről és fedő alatt készre pároljuk.

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és tovább pirítjuk. Fűszerezzük csilivel és pirospaprikával.

Hozzáadjuk a mosott, egész fej csiperkegombákat és összepirítjuk.

Miután megpirult a gomba is, összeforgatjuk a főtt bulgurral, megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel és friss salátával kínáljuk.

Előző nap is összeállítható, gyors és egészséges vacsora. A csilitől pikáns lesz, ez helyettesítő pirospaprikával is.