Exotic ChefMix

ChefGomba Exotic ChefMix

Vegyes gomba leves

Hozzávalók:

  • 1 csomag Exotic ChefMix
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 liter víz vagy alaplé
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A kockákra vágott lilahagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát. Tovább pároljuk együtt 3-4 percig. Hozzáadjuk a szeletelt gombákat és további 3-4 percig pároljuk. Megszórjuk 2 evőkanál liszttel és átforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felengedjük 1 liter vízzel vagy alaplével és jól kiforraljuk. Kedvünk szerint levesbetéttel gazdagíthatjuk. Tálalás előtt az apróra vágott friss petrezselyemmel és újhagymával szórjuk meg.

Sok(k)hagymás tejszínes gombamártás

Hozzávalók:

  • 1 csomag Exotic ChefMix
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A felkockázott lila- és újhagymát és szeletelt sárgarépát felhevített, forró serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. . 3-4 perc múlva hozzáadjuk a szeletekre vágott gombákat, majd sózzuk, borsozzuk, készre pároljuk. Tejszínből és a lisztből készült habarással sűrítjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és állandó keverés mellett jól kiforraljuk. Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Kiváló tészták, húsok, rizs mellé.

Pirított gombás köret

Hozzávalók:

  • 500 g vegyes gomba (laskagomba, sárga laskagomba, déli tőkegomba)
  • 1 fej hagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 sárgarépa
  • kevés petrezselyem
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A felkockázott lila- és újhagymát és szeletelt sárgarépát felhevített, forró serpenyőben kevés olajon megdinszteljük.
3-4 perc múlva hozzáadjuk a felszeletelt gombákat, majd sózzuk, borsozzuk, készre pároljuk. Fogyasztás előtt meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Pillanatok alatt, gyorsan elkészülő, egészséges vacsorát készíthetünk így. Kiváló még pirítósra, tésztával, rizzsel, sült húsokkal.

Pirított gomba quinoával

Hozzávalók:

  • 1 tálca Exotic ChefMix
  • 200 g főtt quinoa
  • olaj, só, bors, fokhagyma

Elkészítés:
A hagymákat kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a szeletelt sárgarépát és az apróra vágott gombákat.
Sózzuk, borsozzuk, fokhagymát adunk hozzá.
Összepirítjuk, hozzákeverjük a főtt quinoát, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Kitűnő egytálétel!

Ázsiai gombás-zöldséges csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 tálca Exotic ChefMix
  • 1 nagyobb csirkemell
  • 1 cukkini
  • 3-4 bébikukorica
  • 1 kaliforniai paprika
  • 3-4 brokkolirózsa
  • ázsiai fűszerkeverék
  • kis darab gyömbér
  • koriander
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A zöldségeket és a csirkemellet csíkokra vágjuk.
A csirkemellet olajon aranybarnára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kiszedjük és félretesszük. A serpenyőbe dobjuk a gombát és kérgesre pirítjuk. Megszórjuk ázsiai fűszerkeverékkel és, ha szükséges, sózzuk. Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért is és megbolondíthatjuk friss citromfűvel is. Ezután a sárgarépával, a brokkolival és a hagymákkal tovább pirítjuk még 5 percig.
Visszatesszük a csirkemellet, majd legvégén a paprikát és a cukkinit, majd 3 perc után levesszük a tűzről, hogy roppanósak maradjanak.
Megszórjuk friss korianderrel és azonnal tálaljuk.

Gombás tokány rizzsel

Hozzávalók:

  • 1 tálca Orient ChefMix
  • 1 tálca Exotic ChefMix
  • 350 g szűzpecsenye vagy pulykamell
  • 50 g rizs
  • fenyőmag
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 1 citrom leve
  • olaj, só, bors, fokhagyma

Elkészítés:
A csíkokra vágott húst olajon puhára pároljuk, sózzuk, borsózzuk, fokhagymát adunk hozzá és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott gombát, hagymát és sárgarépát, illetve citrommal ízesítjük.
Készre pirítjuk és tejszín és liszt keverékével behabarjuk.
Friss petrezselyemmel megszórva és párolt rizzsel tálaljuk.