ChefGomba Exotic ChefMix

Vegyes gomba leves

Hozzávalók:
1 csomag Exotic ChefMix
2 evőkanál liszt
1 liter víz vagy alaplé
olaj, só, bors

Elkészítés:
A kockákra vágott lilahagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát. Tovább pároljuk együtt 3-4 percig. Hozzáadjuk a szeletelt gombákat és további 3-4 percig pároljuk. Megszórjuk 2 evőkanál liszttel és átforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felengedjük 1 liter vízzel vagy alaplével és jól kiforraljuk. Kedvünk szerint levesbetéttel gazdagíthatjuk. Tálalás előtt az apróra vágott friss petrezselyemmel és újhagymával szórjuk meg.

Sok(k)hagymás tejszínes gombamártás

Hozzávalók:
1 csomag Exotic ChefMix
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál liszt
1 nagy gerezd fokhagyma
olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A felkockázott lila- és újhagymát és szeletelt sárgarépát felhevített, forró serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. . 3-4 perc múlva hozzáadjuk a szeletekre vágott gombákat, majd sózzuk, borsozzuk, készre pároljuk. Tejszínből és a lisztből készült habarással sűrítjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és állandó keverés mellett jól kiforraljuk. Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Kiváló tészták, húsok, rizs mellé.