ChefGomba Orient ChefMix

Vegyes gomba leves

Hozzávalók:

  • 1 csomag Orient ChefMix
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 liter víz vagy alaplé
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A kockákra vágott lilahagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát. Tovább pároljuk együtt 3-4 percig. Hozzáadjuk a szeletelt gombákat és további 3-4 percig pároljuk. Megszórjuk 2 evőkanál liszttel és átforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felengedjük 1 liter vízzel vagy alaplével és jól kiforraljuk. Kedvünk szerint levesbetéttel gazdagíthatjuk. Tálalás előtt az apróra vágott friss petrezselyemmel és újhagymával szórjuk meg.

Sok(k)hagymás tejszínes gombamártás

Hozzávalók:

  • 1 csomag Orient ChefMix
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A felkockázott lila- és újhagymát és szeletelt sárgarépát felhevített, forró serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. . 3-4 perc múlva hozzáadjuk a szeletekre vágott gombákat, majd sózzuk, borsozzuk, készre pároljuk. Tejszínből és a lisztből készült habarással sűrítjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és állandó keverés mellett jól kiforraljuk. Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Kiváló tészták, húsok, rizs mellé.

Gombás omlett

Hozzávalók:

  • 1 csomag Orient ChefMix
  • 5 tojás
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A felkockázott hagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombákat (laskagomba, barna csiperkegomba, shiitake) és a karikára vágott sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk. 3-4 perc után az előre felvert tojásokat ráöntjük, majd összekeverjük. A végén apróra vágott petrezselyemmel és újhagymával tálaljuk és azonnal fogyasztjuk! Persze tökéletesen elkészíthető a többi ChefMix-szel!

Gombás tokány rizzsel

Hozzávalók:

  • 1 tálca Orient ChefMix
  • 1 tálca Exotic ChefMix
  • 350 g szűzpecsenye vagy pulykamell
  • 50 g rizs
  • fenyőmag
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 1 citrom leve
  • olaj, só, bors, fokhagyma

Elkészítés:
A csíkokra vágott húst olajon puhára pároljuk, sózzuk, borsózzuk, fokhagymát adunk hozzá és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott gombát, hagymát és sárgarépát, illetve citrommal ízesítjük.
Készre pirítjuk és tejszín és liszt keverékével behabarjuk.
Friss petrezselyemmel megszórva és párolt rizzsel tálaljuk.

Vegyes gombás tojásos rizs

Hozzávalók:

  • 1 tálca Orient ChefMix
  • 1 tojás
  • 50 g rizs
  • fokhagyma
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A szeletelt gombákat és az apróra vágott zöldségeket kérgesre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük. Elkészítjük a párolt rizst. Óvatosan összeforgatjuk a rizst a gombával és a zöldségekkel, majd hozzáütünk egy tojást és folytonos keverés mellett kb. 2 perc alatt elkészítjük.