ChefGomba Orient ChefMix

Vegyes gomba leves

Hozzávalók:
1 csomag Orient ChefMix
2 evőkanál liszt
1 liter víz vagy alaplé
olaj, só, bors

Elkészítés:
A kockákra vágott lilahagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát. Tovább pároljuk együtt 3-4 percig. Hozzáadjuk a szeletelt gombákat és további 3-4 percig pároljuk. Megszórjuk 2 evőkanál liszttel és átforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felengedjük 1 liter vízzel vagy alaplével és jól kiforraljuk. Kedvünk szerint levesbetéttel gazdagíthatjuk. Tálalás előtt az apróra vágott friss petrezselyemmel és újhagymával szórjuk meg.

Gombás omlett

Hozzávalók:
1 csomag Orient ChefMix
5 tojás
olaj, só, bors

Elkészítés:
A felkockázott hagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombákat, a lereszelt sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk. 3-4 perc után az előre felvert tojásokat ráöntjük, majd 1-2 perc után átfordítjuk óvatosan, mintha palacsintát sütnénk. Apróra vágott petrezselyemmel és újhagymával tálaljuk.

Sok(k)hagymás tejszínes gombamártás

Hozzávalók:
1 csomag Orient ChefMix
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál liszt
1 nagy gerezd fokhagyma
olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A felkockázott lila- és újhagymát és szeletelt sárgarépát felhevített, forró serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. . 3-4 perc múlva hozzáadjuk a szeletekre vágott gombákat, majd sózzuk, borsozzuk, készre pároljuk. Tejszínből és a lisztből készült habarással sűrítjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és állandó keverés mellett jól kiforraljuk. Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Kiváló tészták, húsok, rizs mellé.

Pirított gomba köret

Hozzávalók:
1 csomag Orient ChefMix
olaj, só, bors

Elkészítés:
A felkockázott lila- és újhagymát és szeletelt sárgarépát felhevített, forró serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. 3-4 perc múlva hozzáadjuk a felszeletelt gombákat, majd sózzuk, borsozzuk, készre pároljuk. Fogyasztás előtt meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Pillanatok alatt, gyorsan elkészülő, egészséges vacsorát készíthetünk így. Kiváló még pirítósra, tésztával, rizzsel, sült húsokkal.