Fenntarthatóság Szimbóluma díjat nyertünk

A Trade Magazin által szervezett Fenntarthatóság Szimbóluma versenyen olyan cégeket és projektek részesülnek elismerésben, amelyek hozzájárulnak a karbonlábnyom csökkentéséhez, a klímaváltozás elleni küzdelem támogatásához, a körforgásos gazdaság szereplőinek nagyobb számához, az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemhez, és a hulladékkezelés hatékonyságának növeléséhez, beleértve a környezetbarát csomagolóanyagok jelenlétének növelését.

A verseny célja, hogy minden évben, minél több olyan sikeres projekt kerüljön bemutatásra a Trade magazin által, amelyek hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövő eléréséhez, és példaként állhatnak mások előtt.

A meghirdetett három kategóriába összesen 27 pályázat érkezett idén, amelyek közül, a vállalati, valamint termék és szolgáltatási kategória mellett, a legmagasabb pontszámot, és a legnagyobb elismerést a személyi kategóriába beküldött pályázat kapta.

 

Fenntarthatosag_Szimboluma_dijazottak

A díjátadón, szeptember 22-én a nyertesek átvehették az elismerő okleveleket, és használhatják a Fenntarthatóság Szimbóluma 2021 logót, köztük a Bio-Fungi Kft. is vállalati kategóriában a fenntartható gombatermesztés témakörben.

Fenntarthatosag_Szimboluma_Bio_Fungi

A gombatermesztés fenntarthatóságát nem annak számszerűségében mérik, hiszen nem létezik ökológiailag nem fenntartható és így összehasonlítható, más típusú gombatermesztés, hanem az alábbiakban felsorolt, a fenntarthatóságot alátámasztó és bizonyított tényekkel:

  • Az ömlesztett komposzttal évente 374 tonnával csökkentik műanyag felhasználásunkat a blokkba vagy zsákba csomagolt komposzttechnológiához képest.
  • A letermett komposztot illetően egy évben 20 800 tonnát tudnak tovább hasznosítani talajjavítóként.
  • A 608 db napelemmel 173,5 tonnával kevesebb CO2-t bocsátanak ki.
  • A műanyag PS tálcák teljes éves felhasznált mennyiségének 80%-át kiváltják PVC-mentes (RPET) csomagolóanyagokra.

Forrás: Trade Magazin