Micélium alapú tojáshelyettesítő

FB ChefGomba potato mycelium

Miközben világjárványok fenyegetik a világot és a madárinfluenza-járvány súlyos hiányt okoz a tyúktojásokból, az élelmiszeripari vállalatok sürgősen alternatív megoldásokat keresnek. A FreeFromThat, a Vegan Gastronomy Culinary Academy részlege a holland AVEBE-vel együttműködve piacra dobta a Potato Protein+Plus-t, egy úttörő terméket, amely a tojást helyettesíti a különböző élelmiszeripari alkalmazásokban.

A Potato Protein+Plus egy természetes fehérje, amely organikus burgonyából származik és gombamicéliummal kombinálva kiváló megoldást kínál a tojásmentes textúrák létrehozására süteményekben és más hagyományos tojásalapú ételekben. A FreeFromThat célja, hogy növényi alapú, allergiamentes termékek sorát kínálja funkcionális összetevő rendszerekkel az élelmiszer-alkalmazásokban a jobb textúra és a jobb képességek érdekében.

A madárinfluenza-járvány, amely 2020 óta több mint 150 millió tyúk elpusztulásáért felelős, felhajtotta a tojás árát és sürgős igényt teremtett a fenntartható alternatívák iránt.

Manuel Lynch, a FreeFromThat vezérigazgatója hangsúlyozza a helyzet súlyosságát és az olyan élelmiszeripari megoldások szükségességét, mint a Potato Protein+Plus. Ez a termék nemcsak megfizethető lehetőséget kínál az élelmiszeripari vállalatok számára, hanem kielégíti a fogyasztók azon igényeit is, hogy a növényi alapú termékek ízükben és állagukban is nagyon hasonlítsanak a hagyományos tej- és tojásalapú termékekre.

Forrás: PotatoNewsToday