Portabella ChefMix
Sok(k)hagymás tejszínes gombamártás
Hozzávalók:
1 csomag Portabella ChefMix
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál liszt
1 nagy gerezd fokhagyma
olívaolaj, só, bors
Elkészítés:
A felkockázott lila- és újhagymát és szeletelt sárgarépát felhevített, forró serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. 3-4 perc múlva hozzáadjuk a szeletekre vágott gombákat, majd sózzuk, borsozzuk, készre pároljuk. Tejszínből és a lisztből készült habarással sűrítjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és állandó keverés mellett jól kiforraljuk. Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Kiváló tészták, húsok, rizs mellé.
Barna csiperkegomba leves
Hozzávalók:
1 csomag Portabella ChefMix
2 ek liszt
1 liter víz vagy alaplé
olaj, só, bors
Elkészítés:
A kockákra vágott lilahagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát. Tovább pároljuk együtt 3-4 percig. Hozzáadjuk a szeletelt csiperkegombát és további 3-4 percig pároljuk. Megszórjuk 2 evőkanál liszttel és átforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felengedjük 1 liter vízzel vagy alaplével és jól kiforraljuk. Kedvünk szerint levesbetéttel gazdagíthatjuk. Tálalás előtt az apróra vágott friss petrezselyemmel és újhagymával szórjuk meg.
Gombás lencsetál
Hozzávalók:
- 1 tálca Portabella ChefMix
- 300 g főtt lencsekonzerv
- 1 citrom leve
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 3 közepes paradicsom hámozva, kockára vágva
- friss koriander
- olívaolaj
Elkészítés:
A barna csiperkegombát negyedeljük, a sárgarépát vékony szeletekre vágjuk, a lilahagymát és az újhagymát finomra vágjuk.
A hagymákat olívaolajon dinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát és a gombát. Belenyomjuk a fokhagymát, beledobjuk a paradicsomot és sózzuk. Kb. 5-8 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt lencsét. Rácsavarjuk egy citrom levét és tálalás előtt belekeverjük az apróra vágott koriandert és a petrezselymet. Melegen tálaljuk és fogyasztjuk.
Könnyen elkészíthető, laktató, kitűnő őszi étel!