ChefGomba Portabella ChefMix

Sok(k)hagymás tejszínes gombamártás

Hozzávalók:
1 csomag Portabella ChefMix
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál liszt
1 nagy gerezd fokhagyma
olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A felkockázott lila- és újhagymát és szeletelt sárgarépát felhevített, forró serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. . 3-4 perc múlva hozzáadjuk a szeletekre vágott gombákat, majd sózzuk, borsozzuk, készre pároljuk. Tejszínből és a lisztből készült habarással sűrítjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és állandó keverés mellett jól kiforraljuk. Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Kiváló tészták, húsok, rizs mellé.

Pirított gomba köret

Hozzávalók:
1 csomag Portabella ChefMix
olaj, só, bors

Elkészítés:
A felkockázott lila- és újhagymát és szeletelt sárgarépát felhevített, forró serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. 3-4 perc múlva hozzáadjuk a felszeletelt barna csiperkegombát, majd sózzuk, borsozzuk, készre pároljuk. Fogyasztás előtt meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Pillanatok alatt, gyorsan elkészülő, egészséges vacsorát készíthetünk így. Kiváló még pirítósra, tésztával, rizzsel, sült húsokkal.

Gombás omlett

Hozzávalók:
1 csomag Portabella ChefMix
5 tojás
olaj, só, bors

Elkészítés:
A felkockázott hagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a lereszelt sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk. 3-4 perc után az előre felvert tojásokat ráöntjük, majd 1-2 perc után átfordítjuk óvatosan, mintha palacsintát sütnénk. Apróra vágott petrezselyemmel és újhagymával tálaljuk.

Barna csiperkegomba leves

Hozzávalók:
1 csomag Portabella ChefMix
2 ek liszt
1 liter víz vagy alaplé
olaj, só, bors

Elkészítés:
A kockákra vágott lilahagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát. Tovább pároljuk együtt 3-4 percig. Hozzáadjuk a szeletelt csiperkegombát és további 3-4 percig pároljuk. Megszórjuk 2 evőkanál liszttel és átforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felengedjük 1 liter vízzel vagy alaplével és jól kiforraljuk. Kedvünk szerint levesbetéttel gazdagíthatjuk. Tálalás előtt az apróra vágott friss petrezselyemmel és újhagymával szórjuk meg.