Laskagomba krémleves fürjtojással
Laskagomba krémleves fürjtojással
Hozzávalók:
- 400 g ChefGomba laskagomba
- 1 fej hagyma
- 30 g apró kockákra vágott zöldség vegyesen (sárgarépa, fehérrépa, zeller, póréhagyma)
- 2-3 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál főzőtejszín
- 1,5 liter víz
- olaj, só, bors
Levesbetétnek:
- 8-10 főtt fürjtojás
- kockára vágott fetasajt
- pár szem pirított kenyérkocka
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a zöldségkeveréket.
Állandó keverés mellett pirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. 1,5 liter vízzel felöntjük. A laskagombát hosszabb ideig kell párolni, mint a csiperkegombát.
Folyamatos keverés mellett kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Miután a laskagomba megpuhult, összeturmixoljuk és főzőtejszínnel krémesítjük.
Tálaljuk keményre főtt fürjtojással, kockára vágott fetasajttal és pirított kenyérkockákkal.