ChefGombaLaskagombaKremleves

Laskagomba krémleves fürjtojással

Hozzávalók:

  • 400 g ChefGomba laskagomba
  • 1 fej hagyma
  • 30 g apró kockákra vágott zöldség vegyesen (sárgarépa, fehérrépa, zeller, póréhagyma)
  • 2-3 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál főzőtejszín
  • 1,5 liter víz
  • olaj, só, bors

Levesbetétnek:

  • 8-10 főtt fürjtojás
  • kockára vágott fetasajt
  • pár szem pirított kenyérkocka

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a zöldségkeveréket.

Állandó keverés mellett pirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. 1,5 liter vízzel felöntjük. A laskagombát hosszabb ideig kell párolni, mint a csiperkegombát.

Folyamatos keverés mellett kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Miután a laskagomba megpuhult, összeturmixoljuk és főzőtejszínnel krémesítjük.

Tálaljuk keményre főtt fürjtojással, kockára vágott fetasajttal és pirított kenyérkockákkal.