ChefGombaGombasParadicsomleves

Gombás paradicsomleves

Hozzávalók:
500 g csiperkegomba
1 kis fej hagyma
2-3 evőkanál liszt
500 g 100%-os paradicsompüré
egy kis kanál cukor
ízlés szerint kockára vágott fetasajt
friss koriander zöld vagy apróra vágott bazsalikomlevél
1,5 l zöldség alaplé vagy víz
olaj, só, bors

Elkészítés:
A felszeletelt gombát kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. Meghintjük liszttel és összefőzzük.
Felengedjük paradicsompürével és az alaplével, illetve vízzel. Ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk.
A megpucolt hagymát egészben belerakjuk. Összeforraljuk és további pár percig alacsony lángon főzzük.
Tálalás előtt a hagymát kiszedjük, a levest fetasajt kockákkal és felaprózott zöldfűszerrel gazdagítjuk.