Gombás paradicsomleves

ChefGombaGombasParadicsomleves

Gombás paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba csiperkegomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 500 g 100%-os paradicsompüré
  • egy kis kanál cukor
  • ízlés szerint kockára vágott fetasajt
  • friss koriander zöld vagy apróra vágott bazsalikomlevél
  • 1,5 l zöldség alaplé vagy víz
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A felszeletelt gombát kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. Meghintjük liszttel és összefőzzük.

Felengedjük paradicsompürével és az alaplével, illetve vízzel. Ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk.
A megpucolt hagymát egészben belerakjuk. Összeforraljuk és további pár percig alacsony lángon főzzük.

Tálalás előtt a hagymát kiszedjük, a levest fetasajt kockákkal és felaprózott zöldfűszerrel gazdagítjuk.