Gombás paradicsomleves
Gombás paradicsomleves
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba csiperkegomba
- 1 kis fej hagyma
- 2-3 evőkanál liszt
- 500 g 100%-os paradicsompüré
- egy kis kanál cukor
- ízlés szerint kockára vágott fetasajt
- friss koriander zöld vagy apróra vágott bazsalikomlevél
- 1,5 l zöldség alaplé vagy víz
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A felszeletelt gombát kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. Meghintjük liszttel és összefőzzük.
Felengedjük paradicsompürével és az alaplével, illetve vízzel. Ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk.
A megpucolt hagymát egészben belerakjuk. Összeforraljuk és további pár percig alacsony lángon főzzük.
Tálalás előtt a hagymát kiszedjük, a levest fetasajt kockákkal és felaprózott zöldfűszerrel gazdagítjuk.