ChefGombaHuslevesLaskaval

Húsleves spárgával és ördögszekér laskával

Hozzávalók:

  • 3-4 liter víz
  • 1 kg csirkehús (mell, comb)
  • 1 közepes hagyma
  • 2 kisebb zeller
  • 3+1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 300 g zöldspárga
  • 4-5 ördögszekér laskagomba

Elkészítés:
Az alapléhez a vízben a csirkehúst 1 órán át főzzük alacsony lángon, hogy gyöngyözzön.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy óra főzés után belerakjuk a hagymát, a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert. Alacsony lángon további egy órán át főzzük. Szükség esetén még sózzuk, az időközben elfőtt vizet pótoljuk.

1,5 liter leszűrt leves alaplébe tegyük a feldarabolt zöldspárgát és a csíkokra vágott laskagombát.
Alacsony lángon kb. 8-10 perc alatt főzzük készre.