Húsleves spárgával és ördögszekér laskával
Húsleves spárgával és ördögszekér laskával
Hozzávalók:
- 3-4 liter víz
- 1 kg csirkehús (mell, comb)
- 1 közepes hagyma
- 2 kisebb zeller
- 3+1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 300 g zöldspárga
- 4-5 ördögszekér laskagomba
Elkészítés:
Az alapléhez a vízben a csirkehúst 1 órán át főzzük alacsony lángon, hogy gyöngyözzön.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy óra főzés után belerakjuk a hagymát, a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert. Alacsony lángon további egy órán át főzzük. Szükség esetén még sózzuk, az időközben elfőtt vizet pótoljuk.
1,5 liter leszűrt leves alaplébe tegyük a feldarabolt zöldspárgát és a csíkokra vágott laskagombát.
Alacsony lángon kb. 8-10 perc alatt főzzük készre.