ChefGombaVegyesGombaleves

Tavaszi vegyes gombaleves

Hozzávalók:

  • 400-500 g ChefGomba csiperkegomba, déli tőkegomba, laskagomba, shiitake
  • 1 csomag újhagyma
  • 3 szelet bacon
  • 1 leveskocka
  • 6-8 szál medvehagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5 liter víz
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
Kevés olajon az apróra vágott újhagymát és a kockákra vágott bacont megpirítjuk.
Hozzáadjuk az összevágott vegyes gombát, sózzuk, borsozzuk és tovább pirítjuk. Megszórjuk liszttel és felengedjük vízzel és beletesszük a leveskockát.

Összefőzzük és a vége felé hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát.
Ízlés szerint tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.