ChefGombaVegyesGombaleves

Tavaszi vegyes gombaleves

Hozzávalók:
400-500 g csiperkegomba, déli tőkegomba, laskagomba, shiitake
1 csomag újhagyma
3 szelet bacon
30 g szárított zöldség
1 leveskocka
6-8 szál medvehagyma
1 evőkanál liszt
1,5 liter víz
olaj, só, bors

Elkészítés:
Kevés olajon az apróra vágott újhagymát és a kockákra vágott bacont megpirítjuk.
Hozzáadjuk az összevágott vegyes gombát és a szárított zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és tovább pirítjuk. Megszórjuk liszttel és felengedjük vízzel. Ha leveskockát használunk, csak a víz után tegyük a levesbe.
Összefőzzük és a vége felé hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát.
Ízlés szerint tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.