Tavaszi vegyes gombaleves
Tavaszi vegyes gombaleves
Hozzávalók:
- 400-500 g ChefGomba csiperkegomba, déli tőkegomba, laskagomba, shiitake
- 1 csomag újhagyma
- 3 szelet bacon
- 1 leveskocka
- 6-8 szál medvehagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 liter víz
- olaj, só, bors
Elkészítés:
Kevés olajon az apróra vágott újhagymát és a kockákra vágott bacont megpirítjuk.
Hozzáadjuk az összevágott vegyes gombát, sózzuk, borsozzuk és tovább pirítjuk. Megszórjuk liszttel és felengedjük vízzel és beletesszük a leveskockát.
Összefőzzük és a vége felé hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát.
Ízlés szerint tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.