ChefGombaGombasPizza

Gombás pizzák

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 500 g liszt
  • 1 teáskanál só
  • 7 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet cukor
  • 40 g élesztő
  • kevés víz, kevés tej

A feltéthez:

  • 250 g ChefGomba csiperkegomba
  • 150 g ChefGomba déli tőkegomba
  • 500 g paradicsomszósz
  • 400 g reszelt sajt

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk egy pici tejben cukorral. Hozzáadjuk a többi alkotóelemet. Összedolgozzuk és kelesztjük.

A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk, paradicsomszósszal megkenjük.

Rárakjuk a reszelt sajtot és megszórjuk szeletelt vegyes gombával.

Mérettől függően ebből a mennyiségből 5-6 kerek formát vagy 2 tepsit tudunk sütni.