Gombás pizzák
Gombás pizzák
Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g liszt
- 1 teáskanál só
- 7 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet cukor
- 40 g élesztő
- kevés víz, kevés tej
A feltéthez:
- 250 g ChefGomba csiperkegomba
- 150 g ChefGomba déli tőkegomba
- 500 g paradicsomszósz
- 400 g reszelt sajt
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk egy pici tejben cukorral. Hozzáadjuk a többi alkotóelemet. Összedolgozzuk és kelesztjük.
A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk, paradicsomszósszal megkenjük.
Rárakjuk a reszelt sajtot és megszórjuk szeletelt vegyes gombával.
Mérettől függően ebből a mennyiségből 5-6 kerek formát vagy 2 tepsit tudunk sütni.