Kukoricapelyhes gombaszeletek
Kukoricapelyhes gombaszeletek
Hozzávalók:
- 300 g ChefGomba vastag szelet csiperkegomba
- 250-300 g zöldborsó
- 2,5 dl víz
- 2 evőkanál zöldpetrezselyem
- 2 evőkanál medvehagyma
- panírozáshoz: liszt, tojás, aprított natúr kukoricapehely
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A gomba szeleteket a hagyományostól eltérően bepanírozzuk, azaz zsemlemorzsa helyett aprított kukoricapelyhet használunk. Forró olajban pár perc alatt kisütjük.
Közben elkészítjük a mártogatóst. A zsenge zöldborsót pici olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Mikor puha, felengedjük egy kevés vízzel és botmixerrel pürésítjük.
Tálalás előtt a borsópürébe belekeverjük a petrezselymet és a hagymát és mellé tesszük a gomba szeleteket. Azonnal, frissen fogyasszuk.