Tejszínes, mustáros, spenótos laskagomba
Tejszínes, mustáros, spenótos laskagomba rizzsel
Hozzávalók:
- 1000 g ChefGomba laskagomba
- 1 vöröshagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- 1-2 evőkanál mustár ízlés szerint
- 2 dl tejszín
- 1 dl víz
- 150 g zöldborsó
- 1-2 marék bébispenót
- 150 g rizs
- piros fűszerpaprika, só, bors,
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk és felkarikázzuk, az olajon 2-3 percig pirítjuk. A gombát felcsíkozzuk és a hagymához adjuk. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadunk 1-1,5 dl vizet, majd belekeverjük a mustárt is. Sóval ízlés szerint ízesítjük. Fedő alatt 30 percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a borsót és további 5 percig főzzük. Végül belekeverjük a spenótot, de ezzel már nem főzzük, hanem a tűzről levéve fedő alatt hagyjuk, hogy a zöld levelek összeessenek.
A rizst enyhén sós bő vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a gombával tálaljuk.