Tejszínes, mustáros, spenótos laskagomba

ChefGomba tejszines mustáros laskaragu

Tejszínes, mustáros, spenótos laskagomba rizzsel

Hozzávalók:

  • 1000 g ChefGomba laskagomba
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 1-2 evőkanál mustár ízlés szerint
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl víz
  • 150 g zöldborsó
  • 1-2 marék bébispenót
  • 150 g rizs
  • piros fűszerpaprika, só, bors,

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk és felkarikázzuk, az olajon 2-3 percig pirítjuk. A gombát felcsíkozzuk és a hagymához adjuk. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadunk 1-1,5 dl vizet, majd belekeverjük a mustárt is. Sóval ízlés szerint ízesítjük. Fedő alatt 30 percig pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a borsót és további 5 percig főzzük. Végül belekeverjük a spenótot, de ezzel már nem főzzük, hanem a tűzről levéve fedő alatt hagyjuk, hogy a zöld levelek összeessenek.

A rizst enyhén sós bő vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a gombával tálaljuk.