Laskagomba pörkölt kuszkusszal
Laskagomba pörkölt kuszkusszal
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba laskagomba
- 1 hagyma
- 30 g apró kockákra vágott zöldség vegyesen (sárgarépa, fehérrépa, zeller, póréhagyma)
- 2-3 evőkanál pirospaprika
- olaj, só, bors
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a szárított zöldségkeveréket.
Állandó keverés mellett pirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a zöldségeket. A laskagombát hosszabb ideig kell párolni, mint a csiperkegombát. Folyamatos keverés mellett kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Nagyon egészséges köret hozzá a kuszkusz, amely semmilyen főzést nem igényel. Elkészítése tényleg néhány perc: a kuszkuszt felöntjük forró vízzel és lefedjük, hogy megszívja magát.
Előnye, hogy semleges íze van, így bármilyen fűszer hozzáadásával alakíthatjuk ízét.