Rozmaringszáron grillezett szűzpecsenye csiperkegombával
Rozmaringszáron grillezett szűzpecsenye csiperkegombával
Hozzávalók:
- 700-1000 g ChefGomba csiperkegomba
- 1 szűzpecsenye kis kockákra vágva
- 2-3 lilahagyma
- 15 rozmaringszár
- 1 kisebb új káposzta
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3-4 dl natúr joghurt
- 1 csokor kapor
- szőlőmag olaj, só, bors
Elkészítés:
A négybe vágott gombákat, a felkockázott szűzpecsenyét és a nagyobb darabokra vágott hagymát felhúzzuk a rozmaringszárakra. Sózzuk, borsozzuk majd a szőlőmag olajjal meglocsoljuk és feltesszük a grillre.
Amíg a nyársak sülnek, addig készítünk egy könnyű salátát: apró csíkokra vágjuk az új káposztát.
A joghurthoz pici sót, borsot adunk, nyomóval beletörjük a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.
Az összevágott káposztát a joghurtba forgatjuk.
A grillezett nyársakat ezzel az egyszerű, de annál finomabb salátával tálaljuk.