ChefGombaTojasosGombasalata

Tojásos gombasaláta sajtos ropogóssal

Hozzávalók:
500 g barna és fehér csiperkegomba
5 evőkanál olívaolaj
4 kávéskanál mustár
4 kávéskanál apróra vágott petrezselyem
4 kávéskanál apróra vágott medvehagyma
6-8 kemény tojás
1 kávéskanál cukor
1 fejes saláta
Sajtos ropogóshoz:
1 csomag leveles tészta
1 tojás
250 g reszelt sajt

Elkészítés:
A gombákat gyors öblítés után negyedeljük, sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben zsiradék nélkül pár perc alatt átpirítjuk.
Olívaolajból, mustárból, cukorból, zöldfűszerekből salátaöntetet készítünk.
Hozzáadjuk a kihűlt pirított gombát és négybe vágott kemény tojásokat.
Óvatosan összekeverjük és fogyasztás előtt kis salátalevelekbe töltjük.
A sajtos ropogóst elkészíthetjük kész leveles tésztából, amelyet tojással megkenünk, megszórjuk reszelt sajttal és csíkokra vágjuk.
Sütőben aranybarnára sütjük és a gombasalátával kínáljuk.