Tojásos gombasaláta sajtos ropogóssal
Tojásos gombasaláta sajtos ropogóssal
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba barna és fehér csiperkegomba
- 5 evőkanál olívaolaj
- 4 kávéskanál mustár
- 4 kávéskanál apróra vágott petrezselyem
- 4 kávéskanál apróra vágott medvehagyma
- 6-8 kemény tojás
- 1 kávéskanál cukor
- 1 fejes saláta
Sajtos ropogóshoz:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás
- 250 g reszelt sajt
Elkészítés:
A gombákat gyors öblítés után negyedeljük, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben zsiradék nélkül pár perc alatt átpirítjuk.
Olívaolajból, mustárból, cukorból, zöldfűszerekből salátaöntetet készítünk. Hozzáadjuk a kihűlt pirított gombát és négybe vágott kemény tojásokat. Óvatosan összekeverjük és fogyasztás előtt kis salátalevelekbe töltjük.
A sajtos ropogóst elkészíthetjük kész leveles tésztából, amelyet tojással megkenünk, megszórjuk reszelt sajttal és csíkokra vágjuk.
Sütőben aranybarnára sütjük és a gombasalátával kínáljuk.