ChefGombaTojasosGombasalata

Tojásos gombasaláta sajtos ropogóssal

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba barna és fehér csiperkegomba
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 4 kávéskanál mustár
  • 4 kávéskanál apróra vágott petrezselyem
  • 4 kávéskanál apróra vágott medvehagyma
  • 6-8 kemény tojás
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 fejes saláta

Sajtos ropogóshoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás
  • 250 g reszelt sajt

Elkészítés:
A gombákat gyors öblítés után negyedeljük, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben zsiradék nélkül pár perc alatt átpirítjuk.

Olívaolajból, mustárból, cukorból, zöldfűszerekből salátaöntetet készítünk. Hozzáadjuk a kihűlt pirított gombát és négybe vágott kemény tojásokat. Óvatosan összekeverjük és fogyasztás előtt kis salátalevelekbe töltjük.

A sajtos ropogóst elkészíthetjük kész leveles tésztából, amelyet tojással megkenünk, megszórjuk reszelt sajttal és csíkokra vágjuk.

Sütőben aranybarnára sütjük és a gombasalátával kínáljuk.