ChefGombaZoldbabosGombasalata

Zöldbabos gombasaláta

Hozzávalók:
1000 g csiperkegomba
400 g zöldbab
1 csokor kapor
3-4 gerezd fokhagyma
balzsamecet
olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
Pároljuk meg külön-külön a zöldbabot és az apró fejű csiperkegombát sós vízben. A zöldbabnál ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl. Mindkettőt szűrjük le, keverjük bele az apróra vágott kaprot és ízlés szerint locsoljuk meg olívaolajjal, balzsamecettel, valamint nyomjuk rá a fokhagymagerezdeket. Sózzuk, borsozzuk.
Fogyasztható azonnal is, de az ízek összeérése érdekében nem árt pár órát pihentetni hagyni a hűtőben. Ha csak másnap fogyasztjuk, akkor a kaprot frissen adjuk hozzá.