ChefGombaZoldbabosGombasalata

Zöldbabos gombasaláta

Hozzávalók:

  • 1000 g ChefGomba csiperkegomba
  • 400 g zöldbab
  • 1 csokor kapor
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • balzsamecet
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
Pároljuk meg külön-külön a zöldbabot és az apró fejű csiperkegombát sós vízben. A zöldbabnál ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl. Mindkettőt szűrjük le, keverjük bele az apróra vágott kaprot és ízlés szerint locsoljuk meg olívaolajjal, balzsamecettel, valamint nyomjuk rá a fokhagymagerezdeket. Sózzuk, borsozzuk.

Fogyasztható azonnal is, de az ízek összeérése érdekében nem árt pár órát pihentetni hagyni a hűtőben. Ha csak másnap fogyasztjuk, akkor a kaprot frissen adjuk hozzá.