Zöldbabos gombasaláta
Zöldbabos gombasaláta
Hozzávalók:
- 1000 g ChefGomba csiperkegomba
- 400 g zöldbab
- 1 csokor kapor
- 3-4 gerezd fokhagyma
- balzsamecet
- olívaolaj, só, bors
Elkészítés:
Pároljuk meg külön-külön a zöldbabot és az apró fejű csiperkegombát sós vízben. A zöldbabnál ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl. Mindkettőt szűrjük le, keverjük bele az apróra vágott kaprot és ízlés szerint locsoljuk meg olívaolajjal, balzsamecettel, valamint nyomjuk rá a fokhagymagerezdeket. Sózzuk, borsozzuk.
Fogyasztható azonnal is, de az ízek összeérése érdekében nem árt pár órát pihentetni hagyni a hűtőben. Ha csak másnap fogyasztjuk, akkor a kaprot frissen adjuk hozzá.